• 21 MAR 17

  Wat is visolie en wat zijn de voordelen?

  Online supplementen specialist Smeets & Graas heeft in januari 2017 een interessante blog post op de website gezet waar je een kort en duidelijk overzicht vindt over visolie.

   

  Wat is visolie en wat zijn de voordelen

  De lepel levertraan, veel mensen zijn er in het verleden groot mee geworden. Tegenwoordig zul je deze ouderwetse druppels olie niet meer zo snel tegenkomen. De opvolger van levertraan, visolie, is daarentegen gestegen in populariteit. Visolie is een geconcentreerde en gezuiverde variant van levertraan. In deze blog leggen we je uit wat visolie precies is, hoe het werkt en wat de voordelen ervan zijn.

  Wat is visolie?
  Visolie is een voedingssupplement dat essentiële omega-3 vetzuren bevat. Essentiële vetzuren zijn vetten die je lichaam zelf niet kan aanmaken, maar wel nodig heeft. Om genoeg omega-3 vetzuren binnen te krijgen, zou je eigenlijk twee keer in de week vette vis moeten eten. Zoals bijvoorbeeld wilde zalm, haring, sardientjes of makreel. In de realiteit zijn er tegenwoordig maar weinig mensen die deze aanbevolen hoeveelheid vis daadwerkelijk binnenkrijgen. Om toch voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen, is de olie van die vette vissen een perfecte aanvulling op je dagelijkse dieet. Visolie wordt gemaakt van onder andere sardines, haring en ansjovis.

  De blogpost is in 2020 door Smeets & Graas op een andere pagina, met meer informatie over visolieproducten, opgenomen. Zie: Visolie op Smeets & Graas.