Helpt visolie bij het afvallen?

Visolie kan helpen bij het afvallen, omdat het de stofwisseling van het opgeslagen vet rond de middel verandert. Door deze verandering wordt er minder snel vet op deze plaats opgeslagen en zal het al aanwezige vet sneller worden afgebroken. Het moet echter alleen gezien worden als een steuntje in de rug, net als alle andere supplementen die kunnen helpen bij het afvallen. Wondermiddelen waarbij u kilo´s afvalt alleen door het gebruik van dat specifieke supplement bestaan niet.

Krijg ik door visoliegebruik schone bloedvaten?

Het gebruik van visolie leidt niet in eerste instantie tot schonere bloedvaten. Schonere bloedvaten krijgt u vooral door het gebruik van anti-oxidanten zoals kruiden als groene thee of bijvoorbeeld pycnogenol, een extract uit de pijnboombast. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de talloze supplementen die de bloedvaten zuiveren.

Visolie is geen anti-oxidant, maar zorgt wel voor een betere werking van de bloedvaten en dat is minstens zo belangrijk bij het voorkomen van hartproblemen.

Verlaagt visolie mijn cholesterolgehalte?

Of visolie het cholesterolgehalte verlaagt daar zijn de wetenschappelijke onderzoeken het niet helemaal over eens. Wel is duidelijk dat visolie het triglyceridengehalte verlaagt. Deze triglyceriden zijn vetten die niet in een al te hoge concentratie in het bloed aanwezig moeten zijn. Is dit wel het geval dan leidt dit tot een grotere kans op hart- en vaatziekten.

Visolie doet wel iets anders met het cholesterol. DHA uit visolie zorgt ervoor dat de LDL-cholesteroldeeltjes aan elkaar kleven. Dit lijkt niet gezond, maar dat is het wel. Wanneer dit LDL-cholesterol samenkleeft tot grotere deeltjes zal het minder snel oxideren en deze verminderde oxidatie is weer gunstig voor de bloedvaten omdat het juist geoxideerd LDL-cholesterol is dat de bloedvaten beschadigd.

Krijg ik van visolie puistjes?

Visolie wordt juist aangeraden bij huidproblemen en ook wanneer sprake is van acné. En niet zonder reden, want visolie heeft een gunstige werking op de gezondheid van de huid. Toch krijgen wij af en toe reacties van mensen die, nadat zij zijn begonnen met het gebruik van visolie, ineens last krijgen van puistjes. Het kan zijn dat de veranderingen in de huid tijdelijk zorgen voor een verslechtering van acné en dat na verloop van tijd de acné verdwijnt. Dit is echter een veronderstelling, dus dat betekent dat u zelf moet bepalen of u ermee door wilt gaan om te kijken of het tijdelijk is. Wilt u dat niet dan is helaas de enige mogelijkheid te stoppen met het gebruik van visolie.

Helpt visolie bij taaislijmziekte (cystic fibrosis)?

Er is weinig onderzoek gedaan naar de werking van omega-3 vetzuren in visolie bij taaislijmziekte. Het onderzoek dat wel is gedaan wijst in de richting van een gunstige werking van het omega-3 vetzuur DHA. Daarnaast is deze theorie bevestigd door gebruikers van visolie. Hierbij werden grote hoeveelheden DHA gebruikt.

Helpt visolie bij slijmbeursontsteking?

Aangezien visolie een sterke ontstekingsremmende werking heeft, zal het ook een gunstige invloed hebben bij slijmbeursontsteking. De aan te raden dosis is 1 tot 2 gram EPA per dag. Visolie zal niet alleen nuttig zijn om een slijmbeursontsteking te ‘behandelen’, maar vooral ook ter preventie.

Ga ik door visolie beter slapen?

Wanneer u slecht in slaap komt of moeite heeft met ontwaken dan kan visolie dit verbeteren. De aanbevolen dosis is dan slechts één hooggeconcentreerde visoliecapsule per dag.

Helpt visolie bij de ziekte van Raynaud?

Uit onderzoek is gebleken dat visolie de kou-tolerantie bij primaire Raynaud verbetert. Bij secundaire Raynaud was geen verbetering zichtbaar. De gebruikte dosis in het onderzoek was 6,5 gram EPA plus DHA per dag. Dit is een grote hoeveelheid die u best alleen na overleg met een arts kunt gebruiken. De kans is groot dat een veel lagere dosis ook al een merkbaar effect heeft.

Extra vitamine E naast visolie?

Veel visoliecapsules bevatten al vitamine E ter bescherming van de kwetsbare omega-3 vetzuren. Het is daarom niet nodig om extra vitamine E in te nemen.

Let er echter wel op dat de vitamine E in de visolie natuurlijke vitamine E is en bij voorkeur als ‘gemengde tocoferolen’. Gemengde tocoferolen zijn een natuurlijk vitamine E-complex zoals vitamine E aanwezig is in onze voeding. Dit is beter dan enkel alfa-tocoferol.