• 07 JAN 07

    Nieuwe onderzoeken: psychiatrie-review en vis tijdens de zwangerschap

    28 oktober 2007

    Een review-onderzoek waarin epidemiologische, experimentele en klinische onderzoeken over het gebruik van omega-3 vetzuren bij psychiatrische ziektebeelden werden bekeken. Met aanbevelingen voor verder onderzoek.

    Een Brits onderzoek naar de invloed van visconsumptie door zwangere vrouwen op de ontwikkeling van hun kinderen: hoe meer vis er was gegeten hoe beter kinderen zich bleken te onwikkelen. Dit resultaat gaat in tegen het algemene advies dat vrouwen max. 2x per week vis mogen eten tijdens de zwangerschap om te voorkomen dat ze teveel vervuiling uit de vis binnen krijgen. De positieve effecten van de omega-3 vetzuren uit de vis blijken namelijk sterker dan de negatieve effecten van de visvervuiling.

    Meer informatie vindt u op: Fabresearch.org