• 07 JAN 06

  VPRO´s Tegenlicht over veroudering: belang visolie

  21 maart 2005

  Thema-programma over veroudering en in het bijzonder over de m.n. Amerikaanse medische, wetenschappelijke en commerciële inspanningen om iets tegen de veroudering te doen.

  Anti-aging deskundige Dr. Alan Mintz: “Na de voortplanting takelen we stapje voor stapje af. Wij willen die aftakeling zoveel mogelijk beperken zowel qua tijd als qua gevolgen om de kwaliteit van leven te verhogen”.

  “Medici stellen meestal de vraag: Wat is er mis? Dat is goed, want dan kan er hopelijk iets aan gedaan worden. Maar belangrijker is: hoe krijgen en houden we u gezond? Is die vraag u ooit gesteld? Dat is nou precies wat wij doen”!

  “We proberen bij iemand van 40 vast te stellen waar er tekorten zijn, waar de hormoonspiegel afwijkt. Is er sprake van ontstekingen zonder dat er symptomen zijn? Zijn er tekorten aan vitaminen en mineralen die zich nog niet hebben gemanifesteerd maar die de kiem vormen van toekomstige problemen”?

  “De medische wereld wacht af tot die problemen zich aandienen. Wij zeggen: probeer er in een vroeg stadium achter te komen”.

  “Als je een ontsteking hebt.. We weten dat een ontsteking één van de oorzaken is van hartkwalen en kanker. Waarom pakken we zo’n lichte onstekingsreactie niet aan voordat het misgaat”?

  “Dat kan. We kunnen ´t opsporen. Soms is de remedie zo eenvoudig en goedkoop dat je ´t niet begrijpt. Neem visolie. dat is echt niet idioot duur. Je remt er onstekingen mee, met de juiste verhouding omega-vetzuren. De gemiddelde arts weet niet eens waar ik ´t over heb”.

  Bron: VPRO’s Tegenlicht