• 07 JAN 06

  Vis consumptie door zwangere vrouwen

  3 oktober 2005

  Harvard Medical School – Vis consumptie door zwangere vrouwen kan cognitieve functies babies verbeteren

  Rapport in ´Environmental Health Perspectives´ vindt gezondheidsvoordelen, maar de twijfels over kwikconcentraties blijven bestaan.

  Recente aanbevelingen door de FDA (food and drug administration) dat zwangere vrouwen de inname van kwikbevattende vis moeten verminderen, zou de onbedoelde consequentie kunnen hebben dat de foetus een tekort krijgt aan essentiële nutriënten, volgens een studie gepubliceerd in de oktober-uitgave van de nieuwsbrief ‘Environmental Health Perspectives’ (EHP). Alhoewel excessieve kwik-inname tijdens de zwangerschap de neurologische ontwikkeling van de foetus kan schaden, vindt deze studie dat nutriënten in vis, zoals omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren, een kritieke rol kunnen spelen in de neurocognitieve ontwikkeling van een baby.

  Bronnen:
  Het volledige artikel (EN)