• 07 JAN 06

  Anti-Alzheimer mix

  18 december 2006

  Een aantal klinieken gaat een drankje testen dat het verloop van de ziekte van Alzheimer gunstig zou moeten beïnvloeden. Het drankje dat een mix bevat van onder andere omega-3 vetzuren, choline en uridine zal aan ruim tweehonderd mensen worden gegeven in drie Alzheimercentra in Nederland en nog enige klinieken in Nederland, België en Duitsland.

  Van de gebruikte ingrediënten is gebleken of wordt sterk vermoed dat zij de kans op Alzheimer kunnen verkleinen. Dit onderzoek zal uit moeten wijzen of het verloop van de ziekte van Alzheimer ook vertraagd kan worden bij personen die de eerste tekenen van Alzheimer vertonen. Niet alleen zou het verloop vertraagd kunnen worden, er zou zelfs verbetering op kunnen treden.

  Bronnen:
  Alzheimer Centrum Limburg