• 07 JAN 06

  Vis zorgt voor betere motoriek baby

  2 september 2006

  Inname van omega-3 vetzuren uit vis tijdens de zwangerschap heeft een positieve invloed op de motoriek van de baby. Zo blijkt uit onderzoek van de werkgroep Early Nutrition and Development van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

  Aan de hand van de vetzuren in de navelstreng bepaalden zij de inname van meerdere vetzuren tijdens de zwangerschap. Babies waarvan de moeder tijdens de zwangerschap regelmatig vis had gegeten, hadden op de leeftijd van 18 maanden een betere motoriek dan hun leeftijdsgenootjes die via hun moeder minder vis hadden binnengekregen. Ze struikelen bijvoorbeeld minder vaak over speelgoed dat ze zelf neer hebben gelegd en bewegen zich vloeiender.

  Een hogere inname van transvetzuren zorgde juist voor een slechtere motoriek. Deze vetzuren zitten vooral in bewerkte producten zoals bijvoorbeeld patat, chips en koekjes.

  Bronnen:
  Groninger Internet Courant
  TV Noord